Правителството реши в сряда, че занапред министърът на иновациите и растежа

...
Правителството реши в сряда, че занапред министърът на иновациите и растежа
Коментари Харесай

Даниел Лорер поема и контрола над Фонда на фондовете

Правителството реши в сряда, че отсега нататък министърът на нововъведенията и растежа ще упражнява правата на страната в капитала на " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД, прочут и като Фонда на фондовете.

Приети са и съответните промени в устава на сдружението, тъй че Даниел Лорер да поеме контрола над сдружението, което до момента бе под шапката на Министеството на финансите и ръководи запас от към 1.2 мрлд. лв.. Фондът на фондовете бе основан през 2015 година за ръководство на средствата, планувани за финансови принадлежности по оперативните и други стратегии, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ).

Според информация от уеб страницата на сдружението " към момента има подписани съглашения за ръководство на финансови принадлежности с Управляващите органи на Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година, Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020 година, Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и Програма за развиване на селските региони с общ размер на ресурса към 1.2 милиарда лв. ". Целта на фонда е да активизира спомагателен запас от частни и обществени вложители, тъй че общият размер на средствата, които  бъдат вложени в българската стопанска система, да доближи 2.7 милиарда лв..

В момента в съвета на шефовете на сдружението са Мартин Гиков, който е ръководител на борда и изпълнителен шеф. Негови сътрудници са Камен Славов и Светослав Велинов.

Преди Народното събрание одобри законови промени, съгласно които министърът на нововъведенията Даниел Лорер поема контрола върху още две структури - Българската банка за развиване (ББР) и Българската организация за вложения (БАИ). Тези нови отговорности на Лорер са част от съдружното съглашение сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. В новото държавно управление министерството на стопанската система беше разграничено. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова получи свое ведомство – министерство на стопанската система и промишлеността, а Лорер - Министерството на нововъведенията и растежа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР